dissabte, 2 de maig del 2009

CONTES INVENTATS

EL CASTELL DE ROCK
Fa molts anys en un castell vivía un príncep que li agradava molt el rock, però que estava molt sol i s’avorria molt, així que va anar a buscar una cantant de rock.
Primer se’n va anar a un bosc on es va trobar un conill blanc que era idèntic al d'Alicia en el país de las maravilles. El príncep li va preguntar al conill blanc:
-Saps on puc trobar una cantant de rock?
I el conill blanc va dir.
-Si, però está molt lluny, així que será millor que agafes un vehicle.


El príncep com no tenía vehicle se’l va fabricar ell mateix. Primer, va agafar la moto-serra i se’n va anar a tallar uns quants arbres. En pocs minuts en va tallar més de 20 i els va deixar en el portal del castell. Després va anar a un mecànic i va comprar 4 rodes i una de recanvi per si alguna roda es punxava. I tambè les va deixar en el portal.

Al dia següent, abans d’eixir el sol, el príncep va començar a muntar el vehicle i… taraaan! El vehicle ja estava fet! El príncep al estar tan cansat se’n va anar al llit per a descansar.

Pel matí va començar el seu trajecte anant per un camí que havía fet ell mateix i el conill blanc el va acompanyar. Van arribar a una ciutat anomenada “Aldea del contat encantat”. Es van parar a menjar en un restaurant de 6 estrelles. Després de menjar van plenar el dipòsit de gasolina i van seguir el viatge fins que es van trobar amb un policia de Cavalleria i li van preguntar:
-Ens podría vendre un cavall per 100 monedes d’or?
I el policia va dir:
-D’acord, no els decepcionarà.
I els va donar el millor cavall que tenía per a que el conill blanc l’agafara.

No molt lluny es van trobar un vehicle sense amo i el van robar. Anava a 1.500 km per hora i el conill blanc quasi que s’enlaira. Menys mal que el príncep el va agafar de la pota.
El conill blanc va dir que parara el cotxe perquè ell pensava que era aquest poble on vivía la cantant de rock, així que van anar per totes les cases però no vivía en ninguna. Fins i tot van anar a una granja i… van sentir un so de guitarra que venia de la plaça on hi havía un concert de rock on estava la cantant que el príncep volía!
Li van preguntar:
-Te’n podries vendre amb nosaltres?
I la cantant va dir que si.
Aleshores se’n van muntar al cotxe i van parar en “Aldea del contat encantat” per a omplir el dipòsit de gasolina i per a menjar.

En quan van arribar al bosc, el conill blanc no volia separar-se d’ells així que el princep li va deixar quedar-se a viure en el castell. Li va dir que portara a un amic o amiga i així ho va fer: va portar a la conilleta negra que era la millor amiga que havia tingut mai.

En arribar al castell ja no quedaba menjar així que van vendre el vehicle. I van comprar de tot: tomaques, pollastre, hamburgueses, peix, formatge, iogurts i moltes coses més. Ho van deixar en el frigorífic del castell, van començar a netejar, perquè tant de temps fora… Per a traure les rates hi van posar ratacida i per a les rates penades: un matamosques gegant. Després amb les graneres van començar a netejar totes les habitacions per a que els convidats pugueren dormir tranquils i estar com a sa casa.

Al dia següent per allí pasava el policia de cavalleria i, al veure en la porta del castell el cavall que li va vendre al príncep per 100 monedes d’or, va entrar a visitar-lo.
Es va quedar emocionat al sentir un so de guitarra que venia del menjador: era la cantant de rock que estava assajant.

Mentre escoltava la música, el policia de cavalleria va decidir quedar-se a menjar. Obrint el frigorífic es va trobar al príncep que anava a per un poc de formatge per a tots. En quan es van veure, es van alegrar tant, que el príncep es va desmaiar.

Al cap de poc temps, el príncep es va despertar i va veure que no hi havía ningú, així que se’n va anar a buscar-los. Els va trobar en casa del conill blanc jugant al parxís. El príncep tot enfadat va preguntar:
-Perquè sen’ heu anat del castell sense permís?
I ells van dir que allí s’está millor. El príncep va entrar i… ells tenien raó! Tenía una manteta i calefacció. Així que en un segon va anar al castell, va agafar tot el que va poder en les maletes que tenia i se’ n va anar deixant el castell buit ja que tot era de gran valor i amb molt de pes. El que tenen normalmente els prínceps de tot el món!

I des d’aquell dia la cantant de rock, el príncep, el policia de cavalleria i els dos conills van viure feliços amb poc espai però amb molt de menjar del castell.

I conte contat, ja s’ acabat que per la xemeneia se’n ha anat.

Adolfo Fenollar. Alumne de 4t. Bèlgida.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada